Enable JavaScript to run this app.
Weiter zum Inhalt
OpenTable-Logo
  1. Startseite
  2. Vereinigte Staaten
  3. New York City
  4. Manhattan
  5. TriBeCa
l'abeille, New York, NY
Ikone

l'abeille

51 USD und darüber
Französisch

Tisch reservieren

2 Personen
19:00
Heute 7 Mal reserviert
Experiences verfügbar.
  • Besondere Anlässe
  • Auserlesene Weine
  • Besonders
Nestled on a charming Tribeca cobblestone street corner, l’abeille is an intimate sanctuary where French culinary artistry meets Japanese finesse. With only 48 seats, this hidden gem captivates diners with its seasonal Chef’s Tasting Menu, meticulously crafted by the visionary Chef Mitsunobu Nagae. Drawing on his rich experience from Michelin-starred establishments in Tokyo, Paris, and New York, including a recent tenure as Chef de Cuisine at Shun in Midtown Manhattan, Chef Mitsu curates a symphony of flavors that transcend borders.

At l’abeille, guests experience a harmonious blend of French sophistication and Japanese precision. Complementing the exquisite tasting menu is a rotating selection of seasonal a-la-carte dishes, thoughtfully paired with selections from the wine cellar and a captivating cocktail program. Immerse yourself in an unparalleled dining experience at l’abeille, where each dish tells a story and every moment is a celebration of culinary excellence.

Deshalb ist es eine Ikone

Küchenchef*in: Mitsunobu Nagae

  • Award-Symbol

    MICHELIN 1 Star

    2023

  • Award-Symbol

    MICHELIN 1 Star

    2022

Von der OpenTable-Redaktion: Mitsunobu Nagae, ehemaliger Schüler von Joël Robuchon, kombiniert in diesem Juwel in Tribeca seine japanische Herkunft mit französischer Küche – und wurde dafür bereits mit einem MICHELIN-Stern ausgezeichnet. Freuen Sie sich auf ein saisonales Degustationsmenü mit Gerichten wie Crème Brûlée mit Fois Gras im Zitrusmantel oder in Miso marinierten japanischen Butterfisch mit Baby-Artischocken. Alternativ speisen Sie à la carte an der Bar. Der Speisesaal selbst überzeugt mit elegantem Tribeca-Flair, etwa samtbezogenen Stühlen und Bänken sowie Marmorakzenten an den Wänden.

Restaurantbereiche

Zusätzliche Informationen

  • Restaurantart
    Zwanglos elegantes Restaurant
  • Preisklasse
    51 USD und darüber
  • Küchen
    Französisch, Japanisch, Französisch-Japanisch
  • Öffnungszeiten
    Abendessen Di.–Do. 17:30 Uhr–21:30 Uhr Fr., Sa. 17:00 Uhr–21:30 Uhr
  • Telefonnummer
    (212) 542-3898
  • Zahlungsmethoden
    American Express, Diners Club, Discover, JCB, Mastercard, Visa
  • Dress code
    Lässig-elegante Kleidung
  • Räume für private Veranstaltungen
    Whether it is for a special occasion, holiday celebration, client appreciation, or simply a good time with friends and family, we are pleased to offer a variety of options to fit your needs. Our events team is at your disposal to help create a memorable experience. Please visit our website for more information.
  • Preisgekrönt
    1. MICHELIN 1 Star 2023
    2. MICHELIN 1 Star 2022
  • Gebiet
    TriBeCa
  • Querstraße
    Southwest corner of Laight St and Greenwich St
  • Parking details
    Ohne
  • Public transit
    Near the A, C, E, and 1 trains at Canal St. station
  • Weitere Details
    Cocktails, Eigenen Wein mitbringen (BYO), Glutenfreie Optionen, Komplette Bar, Korkengeld, Nichtraucher, Wein

Experiences

  • New Year's Eve at l'abeille - First Seating

    295,00 $ pro Person

    Im Voraus bezahlt

    Nur 31. Dez. 2024
    In celebration of the quarter-century, take a journey back in time with us with iconic dishes since 1925! To celebrate the quarter century, the theme of New Year’s Eve 2025 at l’abeille is "looking back 100 years,” where Chef Mitsu has brought together a multi-course menu paying homage to era-defining chefs and dishes since 1925 - interpreted in his elegant French style with Japanese influence. Think Paul Bocuse’s famous fish en croûte made with delicate Japanese “Madai” sea bream, Régis Marcon’s famous cassoulet made with premium lobster and re-arranged for added freshness (optional), and Joël Robuchon’s signature caviar and sea urchin presentation through the lens of Chef Mitsu - who has worked at his restaurants through a decade
    New Year's Eve at l'abeille - First Seating Foto
  • New Year's Eve at l'abeille - Gala Seating

    550,00 $ pro Person

    Im Voraus bezahlt

    Nur 31. Dez. 2024
    In celebration of the quarter-century, take a journey back in time with us with iconic dishes since 1925 and a toast with Krug Grande Cuvée 169ème Édition to ring in 2025! To celebrate the quarter century, the theme of New Year’s Eve 2025 at l’abeille is "looking back 100 years,” where Chef Mitsu has brought together a 7 course menu paying homage to era-defining chefs and signature dishes since 1925. Think Paul Bocuse’s famous fish en croûte made with delicate Japanese “Madai” sea bream, Régis Marcon’s famous cassoulet made with premium lobster and re-arranged for added freshness, and Joël Robuchon’s signature caviar and sea urchin presentation through the lens of Chef Mitsu - who has worked at his restaurants through a decade.
    New Year's Eve at l'abeille - Gala Seating Foto

Was 29 Gäste sagen

Bewertungen insgesamt

Bewertungen können nur von Gästen gemacht werden, die in diesem Restaurant gegessen haben.

4.7
4,7 basierend auf den neuesten Bewertungen
  • 4,7Essen
  • 4,8Service
  • 4,8Ambiente
  • 4Preis-Leistung

LärmGemäßigt

29 Bewertungen
  1. Nick

    Raum New York

    3 Bewertungen

    5.0

    3 Bewertungen

    Vor 1 Tag besucht

    1. Gesamt 5
    2. Essen 5
    3. Service 5
    4. Ambiente 5
    The truffle pasta was the best pasta I’ve ever eaten and that includes several trips to all regions of Italy. The sommelier was fantastic and recommended what became our new favorite wine. Service was impeccable and they made modifications for my wife’s vegetarian requirements. 10/10

    War diese Bewertung hilfreich?

  2. Christoph

    Raum New York

    5 Bewertungen

    5.0

    5 Bewertungen

    Vor 2 Tagen besucht

    1. Gesamt 5
    2. Essen 5
    3. Service 5
    4. Ambiente 5
    Amazing experience - not cheap but very delicious. Noises level was such and an 80+ year old person couldn’t partake in conversation and not strain to hear what people Say. Bravo!

    War diese Bewertung hilfreich?

  3. Geoffrey

    Raum New York

    1 Bewertung

    3.0

    1 Bewertung

    Besucht am 13. Dezember 2024

    1. Gesamt 3
    2. Essen 4
    3. Service 1
    4. Ambiente 2
    Une expérience agréable mais pas vraiment à la hauteur d’une étoile Michelin. Ce n’était malheureusement pas une expérience unique . Des plats agréables mais surpris sur le choix du dessert (le potiron ne plaît pas à tout le monde ).Mon conjoint n’ayant pas mangé ,le personnel ne s’est pas soucié de savoir pourquoi il n’avait rien mangé. L’ attention envers la clientèle compte aussi … Le service a été expédié… Nous n’avions même pas le temps de déguster notre premier verre que le suivant était déjà servi nous poussant vraiment à se dépêcher… Pour nous une étoile Michelin représente un ensemble ,nourriture et service ,Atmosphère et attention .il suffirait de retravailler quelques points pour rendre l’expérience agréable.

    War diese Bewertung hilfreich?

  4. Jennifer

    VIP

    Toronto

    1 Bewertung

    5.0

    1 Bewertung

    Besucht am 8. Dezember 2024

    1. Gesamt 5
    2. Essen 5
    3. Service 5
    4. Ambiente 5
    Amazing experience - chef is friendly and came to say hello at the end of the night !

    1 Person fand das hilfreich

  5. Michelle

    VIP

    Raum New York

    7 Bewertungen

    5.0

    7 Bewertungen

    Besucht am 4. Dezember 2024

    1. Gesamt 5
    2. Essen 5
    3. Service 5
    4. Ambiente 5
    Just love this place so much. The tasting menu is one surprise after another. Really special. Get a seat at the bar and order up A Night in Kyoto and let a magical evening unfold.

    1 Person fand das hilfreich

  6. Erich

    Kansas City

    11 Bewertungen

    3.0

    11 Bewertungen

    Besucht am 16. November 2024

    1. Gesamt 3
    2. Essen 4
    3. Service 5
    4. Ambiente 5
    Outstanding service and presentation Had discovery menu-amuse bouche great Soup with mushrooms little to no taste and was very bland First fish dish very plain and not really tasty at all Tile fish good Final dish aged ribeye excellent Dessert taste of autumn strange and not very good They didn’t even get vesper martini right as well Overall service and atmosphere excellent We plan trips around food frequently but with this price point expected it to be much better …not even close to restaurants like Daniel or Gabriel kruether

    War diese Bewertung hilfreich?

  7. Steve

    VIP

    Raum New York

    6 Bewertungen

    4.0

    6 Bewertungen

    Besucht am 15. November 2024

    1. Gesamt 4
    2. Essen 4
    3. Service 5
    4. Ambiente 5
    A very lovely restaurant. We did the chefs tasting. For 8 courses we still left pretty hungry. Of all the tasting menus I’ve done the portions were the smallest here. My only feedback is literally make things like 1/4 bigger across the board.

    War diese Bewertung hilfreich?

  8. andrew

    Orlando

    1 Bewertung

    3.0

    1 Bewertung

    Besucht am 15. November 2024

    1. Gesamt 3
    2. Essen 5
    3. Service 5
    4. Ambiente 5
    Lovely tasting menu and exquisite wines. Paid >$1200 dollars for 2 people which is absolutely insane and didn’t realize until the end because of the way the menu was written. Great place but beware of your wallet…

    War diese Bewertung hilfreich?

  9. Justine

    Raum New York

    3 Bewertungen

    5.0

    3 Bewertungen

    Besucht am 13. November 2024

    1. Gesamt 5
    2. Essen 5
    3. Service 5
    4. Ambiente 5
    It was absolutely fabulous! They were so accomodating and prepared a substitute menu for an item I am unable to eat. Staff and service was remarkable. One of the best restaurants I've been to in a while! Thank you so much for making our night special. Special shout out to Oscar for his kindness :).

    1 Person fand das hilfreich

  10. OpenTable-Gast

    Raum New York

    2 Bewertungen

    5.0

    2 Bewertungen

    Besucht am 9. November 2024

    1. Gesamt 5
    2. Essen 5
    3. Service 5
    4. Ambiente 5
    It was amazing. Just a little bit noisy. I would suggest live music

    1 Person fand das hilfreich

FAQ

l'abeille wurde mit 4,7 Sternen von 29 OpenTable-Gästen bewertet.

Ja, Sie können in diesem Restaurant reservieren, indem Sie auf OpenTable Datum, Uhrzeit und Personenzahl wählen.

Tisch reservieren

2 Personen
19:00
Heute 7 Mal reserviert
Experiences verfügbar.
l'abeille auf Google Maps

412 Greenwich St, New York, NY 10013-2002

Restaurantbereiche

Zusätzliche Informationen

  • Preisgekrönt
    1. MICHELIN 1 Star 2023
    2. MICHELIN 1 Star 2022
  • Querstraße
    Southwest corner of Laight St and Greenwich St
  • Gebiet
    TriBeCa
  • Öffnungszeiten
    Abendessen Di.–Do. 17:30 Uhr–21:30 Uhr Fr., Sa. 17:00 Uhr–21:30 Uhr
  • Preisklasse
    51 USD und darüber
  • Küchen
    Französisch, Japanisch, Französisch-Japanisch
  • Restaurantart
    Zwanglos elegantes Restaurant
  • Dress code
    Lässig-elegante Kleidung
  • Parking details
    Ohne
  • Public transit
    Near the A, C, E, and 1 trains at Canal St. station
  • Zahlungsmethoden
    American Express, Diners Club, Discover, JCB, Mastercard, Visa
  • Weitere Details
    Cocktails, Eigenen Wein mitbringen (BYO), Glutenfreie Optionen, Komplette Bar, Korkengeld, Nichtraucher, Wein
  • Telefonnummer
    (212) 542-3898
  • Räume für private Veranstaltungen
    Whether it is for a special occasion, holiday celebration, client appreciation, or simply a good time with friends and family, we are pleased to offer a variety of options to fit your needs. Our events team is at your disposal to help create a memorable experience. Please visit our website for more information.
Entdecken
OpenTable
  • OpenTable-Info
  • Blog
  • Karriere
Unternehmen
  • Mehr Gäste begeistern
  • Open for Business Blog
Folgen Sie uns bei
  • Datenschutzerklärung
  • Nutzungsbedingungen
  • Impressum
  • Cookies und interessenbasierte Werbung
  • Cookie‑Einstellungen
Urheberrecht © 2024 OpenTable GmbH Warschauer Platz 12, 10245 Berlin ​–​ Alle Rechte vorbehalten.
OpenTable ist Teil von Booking Holdings, dem weltweiten Marktführer für Online‑Reisen und zugehörige Dienstleistungen.
Booking-Logo
Priceline-Logo
KAYAK-Logo
Agoda-Logo
OpenTable-Logo